Nasjonal bibliotekdag

Bli med på feiringen 1. september

Årets tema er FNs bærekraftsmål. Leder Vidar Lund vil besøke Nordre Follo bibliotek hvor biblioteket deltar i forskningsprosjektet Upscale og bidrar til kommunens klimamål.

Nasjonal bibliotekdag skal synliggjøre bibliotekene ovenfor beslutningstagerne og folk flest. Dagen gir mulighet til å snakke om bibliotek og bibliotekets arbeid med alle. Snakk om bærekraftsmålene eller andre aktuelle bibliotekpolitiske saker i din kommune.

Bærekraftsbiblioteket

Bærekraftsbiblioteket er en ressursside for grunnskolen og bibliotek hvor man finner boklister, masse aktivitetsmateriale, flere veiledningsvideoer og forfattervideoer! Her blir du inspirert.

Bibliotek+bærekraft=sant

Norske bibliotek er selvsagt en viktig aktør for å nå FNs mål. Norsk Bibliotekforening kartlegger fortløpende relevant aktivitet og tiltak som foregår i landets bibliotek. Hjelp oss å oppdatere dette kartet. Se kart over bibliotekenes bidrag.

Grafisk materiell

Norsk Bibliotekforening kan dessverre ikke sende ut fysisk materiell til alle som arrangerer Nasjonal bibliotekdag, men vi oppfordrer alle til selv å lage det materiell de ønsker seg. Alle som markerer Nasjonal bibliotekdag kan fritt benytte logoer, farger og bilder som dere finner på denne siden.

Tips til hva du kan gjøre

Vi har laget quiz om FNs bærekraftsmål for både voksne og barn. Ta kontakt med Karoline og få spørsmål og svar tilsendt.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få med deg siste nytt fra oss!