Våre arrangement

Bibliotekmøtet

Fra Bibliotekmøtet 2022 i Oslo

Bibliotekmøtet arrangeres annet hvert år og er den største bibliotekkonferansen som arrangeres i Norge. I tillegg til fellesmøter med key-note speakers, lynforedrag under Åpen bibliotekmikrofon, sosiale tilstelninger, har vi et bredt og variert tilbud av parallellseminarer og mange ulike utstillere. Norsk bibliotekforening har arrangert bibliotekmøtene helt siden 1908. Bibliotekmøtet 2024 ble arrangert i Haugesund. Bibliotekmøtet 2026 blir arrangert i Molde.
Bilder Bibliotekmøtet 2024 i Haugesund

Debatter

Norsk bibliotekforening arrangerer aktuelle debatter om bibliotek.


Hvor ble det av lesingen i alt mylderet?
En dag om lesing, lesekultur og bibliotek. 21.11.2023.

Årets bibliotek

Årets bibliotek 2023: Biblioteket ved Årstad vidaregåande skule, ved bibliotekarene Daniel Kvamme Høvik og Torhild Jordal.

Årets bibliotek er den gjeveste prisen et norsk bibliotek kan få. Alle typer bibliotek kan bli kåret til Årets bibliotek. Å bli kåret til årets bibliotek betyr å få viktig oppmerksomhet til det flotte som skjer i biblioteket

En jury som er satt ned at Norsk bibliotekforening nominerer bibliotek til å vinne prisen. Den endelige vinneren kåres i januar.

Les mer om Årets bibliotek her

Pådriverprisen

Pådriverprisen skal synliggjøre gode ideer og initiativ og tildeles en enkeltperson som er innovativ, kreativ og en pådriver i utviklingsarbeidet i bibliotekmiljøet.
Les mer om Pådriverprisen her

Bibliotekprogram på Norsk Litteraturfestival

Sammen med Innlandet fylkesbibliotek lager Norsk bibliotekforening et bibliotekprogram under litteraturfestivaluka. Bibliotekprogrammet er en fast del av festivalprogrammet og setter bibliotek på dagsorden.
Bibliotekdebatten 2024

Nasjonale bibliotekdager

Nasjonale bibliotekdager 2024

Norsk bibliotekforenings pris

Norsk bibliotekforenings pris er en hederspris som går til en person eller organiasjon som har gjort en innsats ut over det vanlige for bibliotekene. Det kan være en person som jobber i bibliotek, eller som jobber for bibliotek på en ekstraordinær måte.
Les mer om Norsk bibliotekforenings pris her

Arendalsuka

Liv Gulbrandsen, Anette Trettebergstuen og Tonje Brenna på debatt om leselyst Arendalsuka 2022

Norsk bibliotekforening har i flere år deltatt på Arendalsuka – Norges største politisk møteplass. Foreningen har hatt flere seminarer på Arendal bibliotek som for eksempel om regjeringens leselyststrategi, falske nyheter, bibliotek som stedsutvikler, konspirasjonsteorier, Shared Reading, digital kompetanse og skolebibliotek. På Arendalsuka samarbeider vi gjerne med andre organisasjoner.
Arrangement Arendalsuka 2024

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få med deg siste nytt fra oss!