Våre arrangement

Bibliotekmøtet 2024
17. – 19. april i Haugesund


Bibliotekmøtet arrangeres annet hvert år og er den største bibliotekkonferansen som arrangeres i Norge. I tillegg til fellesmøter med key-note speakers, lynforedrag under Åpen bibliotekmikrofon, sosiale tilstelninger, har vi et bredt og variert tilbud av parallellseminarer og mange ulike utstillere. Norsk Bibliotekforening har arrangert bibliotekmøtene helt siden 1908.
Bibliotekmøtet 2024 i Haugesund

Fra Bibliotekmøtet 2022 i Oslo.

En dag om lesing, leselyst, lesekultur og bibliotek på Deichman Tøyen 21.11. Med Siss Vik, Frank Rossavik, Elisabeth Lombnæs Jensen, Hannah Wozene Kvam og mange fler!
Les mer

Årets bibliotek

Årets bibliotek 2023: Biblioteket ved Årstad vidaregåande skule, ved bibliotekarene Daniel Kvamme Høvik og Torhild Jordal.

Årets bibliotek er den gjeveste prisen et norsk bibliotek kan få. Alle typer bibliotek kan bli kåret til Årets bibliotek. Å bli kåret til årets bibliotek betyr å få viktig oppmerksomhet til det flotte som skjer i biblioteket

En jury som er satt ned at Norsk Bibliotekforening nominerer bibliotek til å vinne prisen. Den endelige vinneren kåres i januar.

Les mer om Årets bibliotek her

Pådriverprisen

Pådriverprisen skal synliggjøre gode ideer og initiativ og tildeles en enkeltperson som er innovativ, kreativ og en pådriver i utviklingsarbeidet i bibliotekmiljøet.
Les mer om Pådriverprisen her

Bibliotekprogram på Norsk Litteraturfestival

Sammen med Innlandet fylkesbibliotek lager Norsk Bibliotekforening et bibliotekprogram under litteraturfestivaluka. Bibliotekprogrammet er en fast del av festivalprogrammet og setter bibliotek på dagsorden.

Nasjonale bibliotekdager

Fra 2023 skal vi markere Nasjonale bibliotekdager 28. august – 3. september, og ikke bare en dag. Bibliotekene kan i en hel uke vise frem alt det som skjer og vise en større bredde i aktiviteter.
Les mer om Nasjonale bibliotekdager 2023

Norsk Bibliotekforenings pris


Norsk Bibliotekforenings pris er en hederspris som går til en person eller organiasjon som har gjort en innsats ut over det vanlige for bibliotekene. Det kan være en person som jobber i bibliotek, eller som jobber for bibliotek på en ekstraordinær måte.

Les mer om Norsk Bibliotekforenings pris her

Arendalsuka

Liv Gulbrandsen, Anette Trettebergstuen og Tonje Brenna på debatt om leselyst Arendalsuka 2022

Norsk Bibliotekforening har i flere år deltatt på Arendalsuka – Norges største politisk møteplass. Foreningen har hatt flere seminarer på Arendal bibliotek som for eksempel om regjeringens leselyststrategi, falske nyheter, bibliotek som stedsutvikler, konspirasjonsteorier, Shared Reading, digital kompetanse og skolebibliotek. På Arendalsuka samarbeider vi gjerne med andre organisasjoner.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få med deg siste nytt fra oss!