Bibliotekbesøk Haugesund
Karmøy bibliotek
Karmøy kommune har fire aktive bibliotek. I tillegg har de lesekiosk, og et parkert bibliotek og parkert piano i idrettshallen, der de arrangerer faste konserter sammen med kulturskolen. Biblioteket har jevnlig Karmøydebatten og et godt samarbeid med litteraturfestivalen SILK. De tilbyr folkeverksted, med vinylkutter, 3D-printer og podcaststudio, og har podcaster i samarbeid med skoler og kulturlivet i kommunen.
Tysvær folkebibliotek
Tysvær bibliotek ligger i Tysværtunet kulturhus, og har et tett samarbeid med resten av kulturavdelingen. Tysvær bibliotek har et høyt aktivitetsnivå, med godt besøkte arrangement og en rekke lokale samarbeidspartnere.
Biblioteket utmerker seg med et tett samarbeid med skolene, noe som viser igjen når de topper Sommerles-statistikken år etter år. Tysvær er en foregangskommune for gjennomføring av barnebokbad. Biblioteket har arrangert bLEST Litteraturfest siden 2006 sammen med kulturavdelingen.
Haugesund folkebibliotek
Haugesund folkebibliotek er sentralt lokalisert- midt i hjertet av byen! Biblioteket har vunnet en rekke priser, inkludert Norsk Publikumsutviklings pris UTVIDER for sitt arbeid med inkludering og samfunnsbygging gjennom publikumsutvikling. Haugesund har også mottatt tilgjengelighetsprisen til Rogaland fylkeskommune i 2020, og kulturprisen til Haugesund sparebank i 2019.
Med opp mot 300.000 besøkende i året og over 500 store og små arrangementer er biblioteket blitt et levende kulturhus som rommer hele byen. Målet er å “romme mellomrommet”. Der det er langt mellom folk, mellom idéer, mellom fakta og fiksjon, skal vi fylle mellomrommet og bygge bro. Vi åpner og utvider rommet for ytringer, meningsutvekslinger, kunst og kultur.
HVL – Campus Haugesund
HVL Biblioteket Haugesund er eitt av Høgskulen på Vestlandet sine fem campusbibliotek. Det blir omvising i biblioteket, presentasjon av HVL Biblioteket og ein runde eller to på bokcurlingbanen.
Lillesund skolebibliotek
Lillesund skole er en skole med 420 elever, fra 1-7.trinn. Den ligger i sentrumsnære omgivelser og har et bredt mangfold representert i elevgruppen sin. De siste to årene har skolen hatt søkelys på lesing og hvordan bruke skolebibliotek i dette arbeidet.
De har gjort skolebiblioteket til et sted med yrende liv og høyt utlån gjennom blant annet å fornye boksamlingen og betjene biblioteket med en skolebibliotekar med stor entusiasme og god faglig bakgrunn. I dette skoleåret har de også prøvd ut utvidet åpningstid med stor suksess. Skolebiblioteket er meråpent hver morgen før skoletid og tre ettermiddager etter skolen for elever fra 3.-7. trinn.