Årets bibliotekdebatter

Norsk Bibliotekforening og Innlandet fylkesbibliotek inviterer til bibliotekdebatter under Norsk Litteraturfestival på Lillehammer 26. – 27. mai 2021.

Hva skjedde med samtalen på offentlige møteplasser under pandemien? 

Onsdag 26. mai kl. 13.00-13.50 i Lillehammer kino, sal 4. 

Pandemien har ført til færre offentlige, åpne og fysiske møteplasser. Bibliotek og litteraturhus har måttet stenge. Samtidig er det kommet flere digitale arenaer. Hva har vi mistet, og hva har vi fått? Hvilke konsekvenser har det når samtalene på offentlige møteplasser blir digitale?   

I panelet:  Kristin Skare Orgeret, professor i journalistikk/medievitenskap, Mari Eeg, avdelingsdirektør på Deichman og Lars Egeland, direktør for universitetsbiblioteket på OsloMet. Ordstyrer: Karianne Bjellås Gilje, daglig leder i Bergesenstiftelsen.

Pandemi! Klimakrise! Hvordan responderer litteraturen?

Torsdag 27.mai kl. 16.00- 16.50 i Lillehammer kino, sal 4.  

I tidligere kriser har kunsten og litteraturen hatt en særegen og viktig rolle. For folk. For fellesskapet. Er det fortsatt sånn?  

I panelet: Vigdis Hjorth, forfatter, Lars Ove Seljestad, forfatter, Espen Stueland, forfatter og litteraturkritiker og Marta Norheim, journalist og litteraturkritiker. Ordstyrer: Vidar Kvalshaug, forfatter.

Begge debattene vil strømmes på Innlandet fylkesbibliotek sin Facebook side.

Bibliotekprogrammet i sin helhet finner du her (PDF, 2 MB).

Det planlegges fysisk festival på Lillehammer i år og festivalen anbefaler alle å kjøpe billett på forhånd.

Programmet for hele festivalen ligger her.

Smittevern under festivalen.

Meld deg på vårt nyhetsbrev

Få med deg siste nytt fra oss!