Arendalsuka: Skolebiblioteket – fremdeles en kasse med bøker?

Forskning forteller hvordan gode skolebibliotek bidrar til elevenes læring gjennom økt lese- og språkforståelse og hvordan skolebibliotek er et alternativ til tradisjonell tilpasset opplæring og i tillegg utjevner sosiale forskjeller. Regjering sier at de vil satse på skolebibliotek. Men hva skjer? Lokale rektorer kan fremdeles nedprioritere ressurser til skolebibliotek, både når det gjelder kompetente ansatte og tilgang til oppdatert litteratur og informasjon. Dette bidrar til store forskjeller. Trenger ikke elevene i Oppegård kommune det samme tilbudet som elevene på Gulskogen i Drammen?

Fra Stortingets utdannings- og forskningskomité kommer Torstein Tvedt Solberg fra Arbeiderpartiet, Marit Knutsdatter Strand fra Senterpartiet og Guri Melby fra Venstre. Kommer du på Arendal bibliotek onsdag 14. august kl. 15.30-16.30?

4 kommentarer om “Arendalsuka: Skolebiblioteket – fremdeles en kasse med bøker?

Det er stengt for kommentarer.