Hvem blir Årets bibliotek 2014?

Hvert år kårer vi Årets bibliotek, den gjeveste prisen et norsk bibliotek kan få. Bokbuss, universitetsbibliotek, skolebibliotek, folkebibliotek, bokbåt, fagbibliotek, bedriftsbibliotek, mikrobibliotek – alle kan foreslås!

Alle bibliotekbrukere kan foreslå hvem som bør bli Årets bibliotek. Det gjøres innen 15. oktober 2014.P1010124Trine Skei Grande deler ut Årets bibliotek 2013 til Time bibliotek.

I juryen for Årets bibliotek sitter

• Mariann Schjeide, leder Norsk Bibliotekforening
  • Bård Vegar Solhjell, kulturpolitisk talsmann SV
  • Aud Søyland Kristensen, biblioteksjef på Time bibliotek (fjorårets vinner)
  • Marta Breen, styreleder i Norsk Faglitterær Forfatter- og Oversetterforening
  • Vidar Kvalshaug, forlegger i Kvalshaug forlag

Prisen tildeles et bibliotek som i de senere år har anvendt nye ideer eller som har utmerket seg gjennom et godt og effektivt samarbeid med de som bruker/styrer biblioteket. Fremtidsrettede, utradisjonelle og offensive tiltak innen kunnskapsformidling og kulturopplevelse, markedsføring, brukervennlighet og tilgjengelighet, god service og god ressursutnyttelse kan være kriterier for tildeling av prisen.