NBF er svært fornøyd med at meldingen har et eget kapittell om arkiv, bibliotek og museer. Det påpekes at arkiver, biblioteker og museer er en viktig arena for humaniora i Norge. Meldinga sier videre at disse institusjonene «forvalter nasjonens hukommelse og utgjør et unikt materiale for humanistisk forskning. « Meldinga tar til orde for et … Fortsett å lese Innspill til KUF-komiteen til behandling av stortingsmeldinga «Humaniora i Norge»

«Hjelp, vi er på Stortinget!»

Jamila Tokerud Bahri og Lise Arinda Ruud er praksisstudenter i Norsk Bibliotekforening. Andre dag i praksis gikk turen til Stortinget. Her kan du lese hvordan det gikk. Vi kastet oss ut i det da annonsen for praksismulighet hos Norsk Bibliotekforening ble lagt ut, siden dette er en ganske annerledes praksisperiode enn hva våre medstudenter får … Fortsett å lese «Hjelp, vi er på Stortinget!»

Buskeruds beste bibliotekar er inspirasjon for hele landet

Marit Gautneb ved Gulskogen skole får Bibliotekprisen for Buskerud for å ha bygget opp et av landets beste skolebibliotek i løpet av de siste femten årene. Så bra er biblioteket at rektor var med på møte med kunnskapsministeren for å vise at strategisk arbeid med skolebibliotek får resultater. Fra juryens begrunnelse: Hun har et stort … Fortsett å lese Buskeruds beste bibliotekar er inspirasjon for hele landet

Trenger man gullbillett til skolebiblioteket?

Foreningen !les ved Vibeke Røgler, Norske Barne- og Ungdomsbokforfattere ved Mari Moen Holsve,  rektor Randi Nysæther fra Gulskogen skole, kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen, Leser søker bok ved Eva Rekve, Norsk Bibliotekforening ved Mari Hopland. Etter at elleve organisasjoner sendte felles brev om skolebibliotek i januar, ba initiativtakerne om møte med kunnskapsministeren for å diskutere hvordan … Fortsett å lese Trenger man gullbillett til skolebiblioteket?

Skriv postkort til fengslet bibliotekar

Natalya Sharina er direktør ved det statlige biblioteket for ukrainsk litteratur i Moskva. Hun sitter i husarrest på andre året. Norsk Bibliotekforenings ytringsfrihetsutvalg oppfordrer alle bibliotekfolk til å skrive en hilsen til Natalya Sharina og uttrykke sin støtte. I samarbeid med Amnesty vil vi overbringe alle hilsener. Oppmerksomhet fra kolleger er viktig. Kanskje dere kan … Fortsett å lese Skriv postkort til fengslet bibliotekar

Biblioteket skaper kvalitet i høyere utdanning

Da kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen la frem stortingsmelding om kvalitet i høyere utdanning, var ikke bibliotek nevnt med et ord. Det er uholdbart. Hva gjør Norsk Bibliotekforening med det? Innspill i forkant Nestleder i Norsk Bibliotekforening, Lars Egeland, var den eneste som leverte et rent bibliotekinnspill til denne stortingsmeldingen. I innspillet slår han fast at … Fortsett å lese Biblioteket skaper kvalitet i høyere utdanning

Referat fra AU-møter 2015 og 2016

Her finner du referat fra møter i Norsk Bibliotekforenings arbeidsutvalg 2015 og 2016: 2016 Referat fra møte 26.1.2016 Referat fra møte 26.2.2016 Referat fra møte 18.5.2016 2015 Referat fra møte 23.11.2015 Referat fra møte 19.10.2015 Referat fra møte 7.10.2015 Referat fra møte 18.9.2015 Referat fra møte 12.8.2015 Referat fra møte 19.5.2015 Referat fra møte 18.5.2015 … Fortsett å lese Referat fra AU-møter 2015 og 2016

Styrk lovverket for skolebibliotekene, Torbjørn Røe Isaksen!

Norsk Bibliotekforening har sammen med 10 organisasjoner sendt brev til kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen med anmodning om å styrke skolebibliotekene. Dette skriver Norsk Bibliotekforening, Foreningen !les, Leser søker bok, Norske Barne- og Ungdomsbokforfattere, Norsk Forfattersentrum, Fagforbundet, Norsk Barnebokinstitutt, Bibliotekarforbundet, Kulturforbundet, Skolenes landsforbund og Utdanningsforbundet: Mange kommuner er flinke til å satse på skolebibliotekene sine, men … Fortsett å lese Styrk lovverket for skolebibliotekene, Torbjørn Røe Isaksen!