Siste nytt Gå til nyhetsarkiv >

5.5.2017

«Hjelp, vi er på Stortinget!»

Jamila Tokerud Bahri og Lise Arinda Ruud er praksisstudenter i Norsk Bibliotekforening. Andre dag i praksis gikk turen til Stortinget. Her kan du lese hvordan det gikk. Vi kastet oss ut i det da annonsen for praksismulighet hos Norsk Bibliotekforening ble lagt ut, siden dette er en ganske annerledes praksisperiode enn hva våre medstudenter får … Fortsett å lese «Hjelp, vi er på Stortinget!»

7.4.2017

Buskeruds beste bibliotekar er inspirasjon for hele landet

Marit Gautneb ved Gulskogen skole får Bibliotekprisen for Buskerud for å ha bygget opp et av landets beste skolebibliotek i løpet av de siste femten årene. Så bra er biblioteket at rektor var med på møte med kunnskapsministeren for å vise at strategisk arbeid med skolebibliotek får resultater. Fra juryens begrunnelse: Hun har et stort … Fortsett å lese Buskeruds beste bibliotekar er inspirasjon for hele landet

21.3.2017

Trenger man gullbillett til skolebiblioteket?

Foreningen !les ved Vibeke Røgler, Norske Barne- og Ungdomsbokforfattere ved Mari Moen Holsve,  rektor Randi Nysæther fra Gulskogen skole, kunnskapsminister Torbjørn Røe Isaksen, Leser søker bok ved Eva Rekve, Norsk Bibliotekforening ved Mari Hopland. Etter at elleve organisasjoner sendte felles brev om skolebibliotek i januar, ba initiativtakerne om møte med kunnskapsministeren for å diskutere hvordan … Fortsett å lese Trenger man gullbillett til skolebiblioteket?

21.3.2017

Kvifor kaste bort pengar på bibliotek?

No har vi vore på høyring i Kirke-, utdannings- og forskningskomiteen for stortingsmeldinga «Kultur for kvalitet i høyere utdanning». Norsk Bibliotekforening, og fleire med oss, reagerte sterkt då meldinga vart lagt fram – og ikkje nemnde bibliotek med eitt ord. Då vi møtte komiteen, sa dei at dei hadde skjønt at det å ikkje nemne … Fortsett å lese Kvifor kaste bort pengar på bibliotek?

10.3.2017

Skriv postkort til fengslet bibliotekar

Natalya Sharina er direktør ved det statlige biblioteket for ukrainsk litteratur i Moskva. Hun sitter i husarrest på andre året. Norsk Bibliotekforenings ytringsfrihetsutvalg oppfordrer alle bibliotekfolk til å skrive en hilsen til Natalya Sharina og uttrykke sin støtte. I samarbeid med Amnesty vil vi overbringe alle hilsener. Oppmerksomhet fra kolleger er viktig. Kanskje dere kan … Fortsett å lese Skriv postkort til fengslet bibliotekar

ArrangementerSe alle arrangementer >

Hovedstyremøte

31.05.2017

Møte i hovedstyret i Norsk Bibliotekforening.

Hovedstyremøte

11.09.2017

Møte i hovedstyret i Norsk Bibliotekforening.

Hovedstyremøte

18.10.2017

Møte i hovedstyret i Norsk Bibliotekforening.