Siste nytt Gå til nyhetsarkiv >

13.9.2017

Årets bibliotek 2017? Kom med forslag!

Årets bibliotek er den gjeveste prisen et norsk bibliotek kan få. Alle typer bibliotek kan bli kåret til Årets bibliotek. Alle som bruker bibliotek kan foreslå kandidater til prisen. Se statuttene for prisen her. Du kan nominere kandidater ved å sende en epost til kontakt@norskbibliotekforening.no eller bruke skjemaet nederst på siden. Merk: Vi har ingen … Fortsett å lese Årets bibliotek 2017? Kom med forslag!

5.9.2017

Hvorfor er lesing viktig?

Leserinnlegg i Dagsavisen og på Nye Meninger 5. september 2017. ANN BERIT HULTHIN Generalsekretær i Norsk Bibliotekforening VIBEKE RØGLER Nestleder i Foreningen !les EVA REKVE Rådgiver i Leser søker bok MARI MOEN HOLSVE Nestleder i Norske Barne- og Ungdomsbokforfattere Leder av Forfatterforeningen Heidi Marie Kriznik forteller i Nye Meninger hvordan skjønnlitteratur gjør oss i stand … Fortsett å lese Hvorfor er lesing viktig?

1.9.2017

Klem en bibliotekar i dag

Pressemelding til Nasjonal bibliotekdag 1. september 2017 Nasjonal bibliotekdag markeres i dag over hele landet. Enten biblioteket går på hjul, er digitalt, er en liten filial eller et universitetsbibliotek er det en garantist for ytringsfrihet og demokrati. Norsk Bibliotekforening har tatt initiativ til markeringen. Flere bibliotek gir purreamnesti på Nasjonal bibliotekdag. Nasjonalbiblioteket åpner sin nye … Fortsett å lese Klem en bibliotekar i dag

31.8.2017

Felles nordisk bibliotekuttale til IFLA Global Vision

I januar møttes dei nordiske bibliotekforeningane i Stockholm til sitt årlege møte. Under diskusjonane var vi samde om at vi skulle skrive ein felles uttale om ytringsfridom og biblioteka sin rolle som garantist for ytringsfridom i vid forstand frå Sverige, Danmark, Finland, Island og Noreg. #iflaglobalvision er eit initiativ der bibliotekfolk frå heile verda samlast … Fortsett å lese Felles nordisk bibliotekuttale til IFLA Global Vision

24.8.2017

Vi elsker bibliotek – på Arendalsuka!

Du kan elske bibliotek hvis du er Ap-politiker som har kjempet mot filialnedleggelse. Bestefedre og barnebarn kan elske bibliotek både hver for seg og sammen.Du kan elske biblioteket hvis du leder AUF og hvis du er venstrepolitiker med ganske mange fingre med i deichmanspillet Du kan selvfølgelig elske biblioteket hvis du jobber for barns beste … Fortsett å lese Vi elsker bibliotek – på Arendalsuka!

ArrangementerSe alle arrangementer >

Hovedstyremøte

11.09.2017

Møte i hovedstyret i Norsk Bibliotekforening.

Hovedstyremøte

18.10.2017

Møte i hovedstyret i Norsk Bibliotekforening.

Organisasjonsmøte

18.10.2017 - 19.10.2017

Vi ønsker velkommen til organisasjonsmøte for alle tillitsvalgte i lokallag, spesialgrupper og utval.