Oppdag falske nyheter : How to spot fake news

Denne infografikken er laget av IFLA. Den har åtte enkle skritt for kildekritikk, basert på FactCheck.org sin artikkel  How to Spot Fake News fra 2016. Meningen er at den kan hjelpe deg å oppdage hvor etterprøvbar en nyhetsartikkel du finner er. Last ned, skriv ut, oversett og del! Hjemme, på biblioteket, i nærmiljøet og i sosiale medier. Jo mer vi crowdsourcer, desto smartere blir verden.

Du finner plakaten på mange språk og i flere format på IFLAs nettsider.

Den norske oversettelsen er gjort av Norsk Bibliotekforening.

3 kommentarer om “Oppdag falske nyheter : How to spot fake news

1. Varför aktuellt just nu? Ett amerikanskt fenomen kanske skapat av besvikna demokrater över valutgången och skapat av medier som CNN och New York Times.
    När stridslarmet lagt sig så är nog även detta bara en historis kvarleva.

Sanningen är alltid relativ. Trump förstår inte att fake news kan vara sanningar för andra politiska ideologier.

Det er stengt for kommentarer.